SUKKERTYPER I ØL – KEND DE MEST BRUGTE

Oprettet d.

SUKKERTYPER I ØL – KEND DE MEST BRUGTE

Forskellige Sukker/sirup typer- hvorfor nu det? Jo grundlæggende giver det en højre alkohol % – da de er forgær bare, men du kommer ikke uden om sukker hvis du gerne vil have flere smagsnuancer og specielt i det belgiske øl. Sukker giver flere smagsnuancer / mere kompleks øl – Vi giver her lige et lille hurtigt ”heads up” på de forskellige.

Maltsirup:

  • Ekstra Light
  • Light
  • Wheat
  • Ambre
  • Dark

Disse er gode til at supplerer både alm. Sirupskit, men også hvis du gerne vil hæve alkohol % lidt i din øl – samt kan bruges til at tilføje lidt farve.

Sukker:

  • Brewing Sukker – alm. Sukker til at hæve alkohol, i storemængder kan give en sprittet smag.
  • Hvid Kandis – Klassisk til lys belgiske øl, for at få de ”særlige” smagsnuancer.
  • Brun Kandis – meget god til de mørke belgiske/porter/stouts – helt klassisk til disse øl for at få den ”særlige ”belgiske øl smag i øllet”. Den brune farve og aromaen er et resultat af, at sukkeret har dannet velsmagende karamelstoffer under varmebehandlingen
  • Cassonade sukker – er en nyere type, som giver både smagsnuancerne fra Muscovado og rørsukker
  • Rørsukker giver de lidt mere / understøtter karamel nuancer
  • Muscovado sukker. Sukkeret forarbejdes så lidt som muligt for at bevare aromaen og farven. Sukkeret er fugtigt og finkornet og har en fin smag af karamel

Honning er tillige forgær bare i øllet, flere kender dette med honning i Stouts eller honning Ale – Hos JMBRYG forefindes honning også i ølkit ”Holly Christmas” og ”honning Ale” fra samarbejdet med Nr Nissum håndbryg .


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar